top of page
zorgboerderij 1.jpeg

Farm Little Creek

Zorgboerderij

Een klein stukje om onze zorgboerderij Farm Little Creek in Maaseik voor te stellen, waar mens en dier in harmonie samen leven. De rust die ze creëren op hun zorgboerderij is een van de belangrijkste onderdelen om het leerproces van de zorggasten in de zoektocht naar zichzelf en hun kunnen te ondersteunen. Een van de belangrijkste doelstellingen is het groeien naar zelfstandigheid. Geen druk op de tijd maar wel naar de kwaliteit waarmee ze zorg dragen voor alles wat leeft op de farm. Een plek waar de gasten week in week uit terug komen omdat ze voelen dat niet enkel de dieren maar ook zijzelf speciaal zijn..., ieder op hun eigen manier!

Farm Little Creek biedt zinvolle dagbesteding aan volwassenen die behoefte hebben aan een veilige en kleinschalige werkplek. 

Wij geloven in groeikansen voor iedereen. Wanneer mensen merken en gewaar worden dat ze mogen en kunnen (her)ontdekken wie ze echt zijn, dan kan er een openheid ontstaan die groei mogelijk maakt. 

We vinden we het belangrijk om de mens "achter" het etiket te leren kennen. We werken in gemengde groepen, waarin mensen met een mentale beperking, sociaal of emotionele stoornissen, ASS, NAH,  ... naast en met elkaar zorgen voor de dieren, de tuin, de natuur. Elk met en vanuit zijn of haar eigenheid, met (indien nodig individuele) begeleiding op maat. Net als in de natuur zien we in die kruisbestuiving kansen tot groei. 

Mogelijkheden binnen Farm Little Creek:

- In kleine groepen (max. 4 personen) gaan we samen aan de slag bij de miniatuurdieren, hun zorg primeert, we geven samen eten, maar eerst sorteren we wat naar welk dier gaat. Daarna gaan we hun weien, hokken en kooien piekfijn verzorgen. 

- In de belevingstuin gaan we allerlei gewassen, groenten, fruit en kruiden leren herkennen en verzorgen. Samen zorgen we er voor dat we fijne lekkere dingen zelf kweken, die we nadien zullen verwerken in de keuken en leren onze eigen maaltijd te koken.

- Op de dagkampjes kunnen we helpen kinderen tussen 3 en 12 jaar de tijd van hun leven te hebben. Zo leren we omgaan en respect hebben, maar zeker ook geduld hebben voor kinderen met soms knotsgekke vragen en avonturen.

- Samen koken, opdienen en verzorgen van ontbijten en pick-nicks tussen de dieren

- In het hotel en de vakantiewoning staan we meen in voor het onderhoud, verzorging van de dieren en mensen leren respect te hebben voor iedereen van de maatschappij. Van ontbijt tot verzorging van de kamers, netjes maken van de wei van de dieren tot onderhoud waar nodig. 

Op deze werkwijze slagen we erin zorggasten te re-socialiseren en opnieuw ene kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Iedereen kan iets en samen zorgen we ervoor dat dit geapprecieerd wordt.

We hebben onder andere een samenwerking met: Groene Zorg, Ferm zorg, Covida Maaseik, Ter Engelen, OCMW Maaseik en OCMW Dilsen, WEM, Nieuwe kansen geven, STEBO Dilsen, De Wissel Genk, …

Ons aanbod is betalend, we hanteren een prijs per dagdeel. Onze werking is erkend door het VAPH als Groene Zorg Initiatief. Hierdoor kan je als persoon met een persoonsvolgend budget rechtstreeks met ons een overeenkomst voor dagbesteding  afsluiten.

Onze werkwijze voor een aanmelding:

Via de website www.farmlittlecreek.com kan een eerste blik geworpen op het ruime aanbod van activiteiten die wij aanbieden. Verder lichten we dit graag toe in een telefonisch gesprek en indien de klik bestaat wordt dit afgetoetst in een kennismakingsgesprek en rondleiding met daarna een korte proefperiode voor zowel de zorggast als onszelf.

Beide zijn wij medisch geschoold en pedagogisch geschoold om een goede begeleiding te kunnen geven. Regelmatig zijn er feedback gesprekken met zowel de zorggast als hun begeleiding om een vinger aan de pols te houden maar ook om hun evolutie te kunnen bespreken.

Op de werkvloer wordt er met duidelijke schema’s en takenpaketten gewerkt zodat voor iedereen duidelijk is wat er gedaan dient te worden en wat er verwacht wordt die dag.

zorgboerderij 2.jpeg

bottom of page